torsdag 28. oktober 2010

"Herr Grim og pepperkaksemannen" av Andy Stanton


Herr Grimm er en skikkelig ekkel type!! Han er slem, han hater barn og dyr og alt som er pent og koselig. Ingen skal ha det moro og tegneserier er det verste han vet! Han er en tyrann av klasse.
Boka har masse tegninger, og han ser også helt ufyselig ut, og er så lang og tynn at det ser ut som han skal knekke når som helst.
Han bor i Kongsdrank, og her foregår alle de tre bøkene.
En av Grims beste ”venner” er den kjempeekle slakteren Billy William, som er kåret til verdens motbydeligste slakter 20 år på rad, og den eneste kunden hans er Herr Grim!
Polly er ei hyggelig jente som bor i Kongsdrank, og hun finner seg ikke i tull og tøys.
I denne boken kommer det en innflytter til byen. Det er den rike Pepperkaksemannen, Anders Tangen, som er 15 cm høy, har elektriske blå muskler og milliarder av penger i en kakeboks. Han strør om seg med penger og kjøper seg venner i den lille byen. Men …også fiender. Herr Grim og Billy Graham vil nemlig gjerne ha kloa i kakeboksen…..
Her blir det spennende når Polly og Fredag Skvistiansen skal prøve å hjelpe den utrolig dumme Pepperkaksemannen så han får tilbake pengene sine.
Boken er lettlest, med masse tegninger og lite tekst på hver side.
Det er egentlig en helt absurd historie, masse tull og tøys, men også spennende. Mange ekle figurer, som gjerne også snakker litt passe stygt, så man skjønner hvorfor så mange barn liker disse bøkene!
Navn, repklikker, beskrivelser av utseende osv. er veldig oppfinnsomt og vitner om en god oversetter.
Passer nok fint for 4.-5.- klasse, kanskje litt yngre hvis man leser høyt

Hvis du vil låne bøkene i denne serien, trykk her

Kristin
 

torsdag 7. oktober 2010

"Garmanns hemmelighet" av Stian Hole

Dette er den tredje boka om Garmann. Han er en litt engstelig gutt som gruer seg for mye. I denne boka blir Garmann venn med tvillingjenta Johanna. De finner sitt hemmelige sted inne i skogen. Og den eneste som kan ødelegge for dem er Johannas tvillingsøster Hanne. Men Johanna vet råd.

Boka inneholder fasinerende fotografiske illustrasjoner.

Sjekk om boka er på hylla her
Torunn