onsdag 22. desember 2010

"Mystiske gjester" av Linn T. Sunne

Første bok i serien "Sommervik"

Sommervik er et lite sted ved kysten i Norge, og her bor det ikke mange mennesker. I det store hvite hotellet i vika bor tvillingene Linnea og Eline på 10 år.
Tvillingene og klassekameraten Oskar har mye moro sammen, og de har også nese for mystiske ting som skjer på hotellet og i Sommervik.I denne første boka flytter det inn noen gjester på hotellet som de fort skjønner at det er noe spesielt med.Når den lille jenta med det mørke håret blir sett mens hun stjeler en mobiltelefon på Anton-butikken, da…..Her må ting virkelig undersøkes. Snushanene setter i gang, og det viser seg etter hvert at alt ikke er som de hadde trodd, men ganske skummelt allikevel, og helt sikkert ulovlig.Oskar, Linnea og Eline hjelper politiet og får store overskrifter i avisa med ”Detektivene fra sommervik”.
Boka er den første i serien om Sommervik, det er kommet en til. Den er kommet i serien ”Mer å lese”, og forlaget sier at de passer fra 8 år.
God, stor skrift, enkelt språk og mange illustrasjoner.

Finnes bøkene på biblioteket?  Sjekk her

Kristin

torsdag 16. desember 2010

"Mia, Mons og pusen Per" av Camilla Unger


Det nærmer seg jul, og da er alltid Mia og Mons hos farmor. Lille julaften baker de pepperkaker.
Farmor er en god gammeldags bestemor med koselig julehus og mye romslighet. Hos henne kan man til og med få lage pepperkakeslott med rosa prinsesser og borg med både riddere og drage.
Hos farmor bor også pusen Per, den beste pusen i verden, og midt i alt bake-oppstyret forsvinner han ut i et ordentlig snøvær!
Per kommer ikke tilbake, og en jul uten pus, det går ikke, så Mia og Mons legger ut på leting midt på natten i snøværet.
Tror du de finner ham? Hvis ikke blir det i hvert fall ikke noen ordentlig jul. Heldigvis lager også små kattepoter fine spor når det er nysnø……
Søt liten jule-bok. Den tredje boken om Mia, Mons og deres helt spesielle farmor.
Jeg liker tegningene til illustratør Solveig Lid Ball godt.
Passer fint for førskole-barn

Les også de to andre bøkene om Mia og Mons og farmor. I den ene sovner farmor og blir igjen i barnehagen når de stenger!

Er bøkene om Mia og Mons tilgjengelige på biblioteket? Sjekk her

Kristin