mandag 31. mars 2014

"Samira og skjelettene" av Camilla Kuhn

En dag står læreren der og sier noe helt fælt: Inne i kroppen har vi skjelett, med hodeskalle og ribbein og ryggvirvler og…
Det tror ikke Samira noe på, noe så ekkelt. Etter timen blir alt vanskelig. Det går jo ikke an å spise med munnen full av skjelett, eller snakke. Og i gymtimen kjenner hun at skjelettet er der hele tiden.
Men mamma vet råd. Vi tar det vekk, sier hun og ordner med bøtte og plaster og verktøy. Da blir Samira litt i tvil. Og når mamma forslår at de begynner med hodet, da flykter skjelettet. Til lekeplassen og bestevenn Frida.
Fantastisk bok med artig innhold og morsomme illustrasjoner. Camilla Kuhn har gjort en bildebok som blir lagt merke til enda en gang. Passer for førskolebarna og et langt stykke oppover.

Camilla Kuhn har også skrevet boken "Gorm er en snill orm", og den er like morsom!

Hvis du vil låne boken om Samira og skjelettene, trykk her

Torunn

torsdag 13. mars 2014

"Utrolige dinosaurer" av Jørn Hurum



Norges eneste dinosaurforsker-Jørn Hurum har for tredje gang laget bok sammen med medforfatter Torstein Helleve, og illustratør Esther van Hulsen.

OG DEN HAR BLITT UTROLIG FLOTT!

“Utrolige dinosaurer” er en faktabok i Leseløve serien. Den forteller oss om 30 utvalgte dinosaurer, to sider om hver av dem, på en enkel men samtidig veldig informativ måte. Den er også den eneste dinosaurboken i vårt bibliotek som er skrevet av norske forskere!

Alle dinosaurene har fått sitt eget navn på norsk, som har sammenheng med utseende eller spesielle egenskaper, som f.eks Støvsugertryne eller Hurtigløper’n. Boka forteller da også hvorfor de har fått akkurat dette navnet, og trekker fram spesielle små faktaopplysninger om hver av dem, som kanskje ikke er det  man har fortalt mest om i andre oversatte dinosaurbøker. Som f.eks at Maiasaura var en god mor, at Masiakasaurus knopfleri var oppkalt etter Dire Straits stjernen Mark Knopfler, eller hvorfor Dromaeosaurus holdt den ene tåen i lufta når den gikk?

Dette  og  mye annet artig får du vite i boken, som er veldig lettlest og med en ryddig og tiltalende layout.  Illustrasjonene er noe for seg selv! Bare se på denne forsiden!

Her har Esther van Hulsen laget noen fantastiske fargerike tegninger av dinosaurer vi aldri har sett maken til. Man har i illustrasjonene også lagt vekt på å fremheve spesialiteter ved hver enkelt dinosaur, slik at noen derfor er tegnet bare med halen og andre bare med tennene.
Et veldig artig utgangspunkt, og en fantastisk fargebruk som har gjort dette til en vakker bok man blir i godt humør av å se i.

Egner seg til dinosaur-nerder i alle aldere, og kan brukes ganske så langt ned i alder, både som selv-lese bok fordi den er en fakta-løve, og som første intro til dinosaurenes verden hvis man velger å formidle den for de aller minste.
Hvis du vil låne denne flotte dinosaur - boken trykk her

Kristin


"Verdens farligste gjeng" av Arne Svingen


 
 
 
Bak på denne boken står det: “Verdens farligste gjeng er en rå og morsom bok om alt som skjer når de voksne ikke følger med!"

Boken er skrevet av en av “Marg & bein” forfatterne, Arne Svingen. MEN denne boken er ikke som “Marg & bein”-bøkene. Den er en perfekt blanding av skummelt, spennende, og VELDIG MORSOMT!

Boken handler om tre gutter som kaller seg Dødser’n, Killer og Bukspretten! De høres mye tøffere ut enn de er, men imaget er viktig.

De har døpt seg selv “Verdens farligste gjeng”,  og det mener de dypt og inderlig  at de faktisk er. De holder til i Uhyggens borg i Ondskapens skog.  De har skrevet “Verdens viktigste dokument” som er reglene man må følge om man skal være medlem i “Verdens farligste gjeng”, og regel nr 6 lyder: “jenter er ekle og får ikke være med”.

Så skjer det noe som gjør at  “Verdens viktigste dokument” må forandres; jenter kan faktisk være veldig kule. Og de kan faktisk hjelpe til å skremme bort inntrengere, erte og finne på utrolig kule ting. Alt kan skje i denne boken og du kommer til å le høyt av denne gjengen og alt det rare de finner på i Uhyggens skog.
Hvis du vil låne "Verdens farligste gjeng" trykk her
Marthe

"Operasjon jentebursdag" av Janne Aa. Johnsen




 

En lettlest bok i Løve-pluss serien.

 
Birger blir alltid fadder når det kommer noen nye i klassen, og det blir han også når Hjalmar dukker opp,  en uke etter skolestart.

Hjalmar, som får alle jentene til å sukke når han kommer inn i klasserommet, som er opptatt av kyssing og som har en far han kaller Majoren.
Majoren synes alle barn burde ha kniv og være med på tur i skogen hvor man fyrer opp bål og overnatter ute.

Det synes ikke mamma’n til Birger. Hun synes kniver og spikking er farlig, og har strikket rødt og grønt stripete deksel til mobilen hans. Hun kommer med silkepysj og bamse når han er på overnatting i skogen.

 
Men…selv om de to guttene er veldig forskjellig, og foreldrene deres ihvertfall er forskjellig, blir Hjalmar og Birger kompiser, og Hjalmar bestemmer seg for at det er på tide at Birger får sitt første kyss, og til det trenger man…jenter!

Så nå blir det ordentlig orden på saker og ting, når Hjalmar setter ideene sine ut i livet.

Eller kanskje ikke? Ikke alt går som det skal med Operasjon jentebursdag. Les den og sjekk selv. Kjempemorsom!
 
Hvis du vil låne "Operasjon jentebursdag" trykk her
 
Kristin