mandag 19. mai 2014

"Herr Kristoffs arv" av Chris Columbus og Ned Vizzini

Hvis noen ønsker seg en spennende bok full av magi, pirater, onde sjørøvere, kjemper og hekser, så er dette boka. Her er det full fart fra begynnelse til slutt. De tre søsknene Cordelia, Brendan og Eleanor Walker opplever alle mulige slags farer og vanskeligheter, men de gir seg aldri – de holder sammen mot ondskapen og alt det skumle.

De blir fanget av en ond heks og havner inni bøkene til forfatteren Denver Kristoff. Han er faren til heksa, og begge to leter etter en helt spesiell bok – den kan oppfylle alle ønsker. Men boka har en forbannelse hengende over seg, og det gjør det vanskelig både å få tak i den og å ødelegge den, som er det søsknene Walker ønsker.
Det er kjempespennende, og heldigvis kommer det flere bøker om Cordelia, Brendan og Eleanor. Bare følg med.
Fantasy som passer fra ca. 10 år og oppover.

Hvis du ønsker å låne "Herr Kristoffs arv", trykk her

Torunn

tirsdag 13. mai 2014

"Lille Vinge" av Cecilia Samartin

En magisk fortelling for hele familien!

Lille Vinge er ikke som de andre flaggermusene. Han er veldig glad i å synge og han elsker solen og dagslyset. De andre flaggermusene ler og erter han hver gang han synger og han føler seg så trist og ensom.

En dag blir Lille Vinge fanget i et bur av pappaen til Sarah, en liten jente som bor i nærheten av der flokken til Lille Vinge holder til. Han gir Lille Vinge til Sarah for at hun skal føle seg bedre - noe trist har skjedd i livet til Sarah og hun orker ikke å gå ut.

Lille Vinge og Sarah blir raskt bestevenner og begge er glade. Helt til de en dag får høre at pappaen til Sarah planlegger å sprenge gruven hvor flokken til Lille Vinge bor.

Sarah forstår fort at noe må gjøres, og sammen med Lille Vinge gjør de alt for å redde flaggermus - flokken.

Dette er en varm og spesiell fortelling som passer for både barn og voksne. Det er en fortelling som viser den helt spesielle kontakten som kan oppstå mellom barn og dyr, med mange flotte illustrasjoner. Dette er Cecilia Samartins første bok for barn, og akkurat som hennes bøker for voksne, er også denne morsom, spennende, følsom og lærerik.

Hvis du vil låne "Lille Vinge" trykk her

Marthe