fredag 15. april 2016

"Verdens mest korrekte faktabok om kroppen" av Andy Griffiths

Dette er den nye boka til forfatteren som har skrevet serien "Gutta i trehuset".

Og selv om den er ganske annerledes enn "Gutta i trehuset"-serien så er den like morsom!

Dette er rett og slett en faktabok om kroppen. Bakpå boka står det at den passer for alle som har en kropp, og det har heldigvis de aller fleste av oss!

Boka er full av tegninger og morsomme figurer som skal forestille deler av kroppen vår. Her lærer man mange nye ting man ikke ante om sin egen kropp!

Husk at selv om dette er en "faktabok", så er det nok ikke alt som er helt riktig i denne boka. Den er nok skrevet for at man skal lære noe, men aller mest le!
Og selv om boka er litt tykk, så ikke bli skremt: det er lite tekst på hver side og mange tegninger! Og fordi den er så morsom så glemmer du hvor mange sider der er - og VIPS så har du lest hele boka!

Om du vil låne denne fantastiske boka, trykk her

Marthe

"Nidstangen" av Åsa Larsson og Ingela Korsell


Dette er første bok av i alt 10 planlagte bøker i serien "Pax". Fem av de har kommet, og de er veldig populære både i Sverige og Norge.

Brødrene Viggo og Alrik har nettopp flyttet til den lille byen Mariefred, og første skoledag på den nye skolen starter fint. Viggo begynner i 5A og Alrik begynner i 7A. Men allerede i første friminutt klarer ikke Viggo å holde munn da en i klassen hans jukser på fotball-leken "Konge", og de begynner å slåss. Storebror Alrik får med seg det som skjer, og hiver seg inn i slåsskampen for å beskytte lillebroren.

De voksne misforstår hendelsen og det ender med at Viggo og Alrik må jobbe som gartnere etter skoletid som straff. Men før de begynner med gartner-jobben, må de hjelpe til med å tørke støv i et eldgammelt, hemmelig bibliotek. De får beskjed om at de ABSOLUTT ikke må være nær bøkene i den ene låste bokhyllen, men Viggo (som er litt for glad i å nappe med seg ting), stjeler nøkkelen til den låste bokhyllen og tar ut en bok! Det rare er at boken er varm og etter kort tid vibrerer den. Hva er det som skjer!?

Plutselig blir hele biblioteket mørkt og de ser ingenting selv om de slår på lommelykten. Og hva er den lyden!? Av noe som knirker og knurrer? Brødrene prøver å komme seg bort til døren, men den er låst fra utsiden. Hva er det som skjer???

Etter hvert begynner underlige ting å skje i Mariefred. Overnaturlige vesener vekkes til live. Det blir farlig på ordentlig og Viggo og Alrik må virkelig vise at de kan være både modige og smarte for å overleve. Dette er veldig spennende og man klarer nesten ikke å legge fra seg boka!

Som det står bakpå boka: "Du bare leser og leser. Det er umulig å gjette hva som skjer videre..."

Hvis du vil låne noen av bøkene i "Pax"-serien, trykk her

Marthe

"Nedtelling" og "Invitasjonen" av Bjørn Sortland og Timo Parvela


Bjørn Sortland og Timo Parvela har skrevet mange bøker for barn, og veldig mange har lest Bjørn Sortlands populære spennings-serie "Kunstdetektivene".

I denne nye serien som heter "Kepler62" er det like mye spenning, og det som er litt morsomt er at de to første bøkene i serien kan leses i den rekkefølgen man vil - det er altså ingen av dem som er nr. 1 eller nr. 2 - det velger man selv.

I "Invitasjonen" møter vi brødrene Ari og Joni. De prøver iherdig å runde det populære dataspillet "Kepler62", noe som ingen har klart før dem. Det går rykter om at de som runder spillet blir hentet av en hemmelig organisasjon og tatt med til et mystisk og spennende sted hvor man blir opplært til å dra på en ekspedisjon til en planet som ligner på jorden. Kanskje.

I "Nedtelling" møter vi Marie, datteren til en superrik våpenhandler. Etter å ha betalt noen nerdevenner for å runde det umulige Kepler-spillet, får hun en mystisk beskjed. Er hun virkelig utvalgt til å bli med på en ekspedisjon ut i verdensrommet? Men hva om hun angrer etter at hun har svart ja?

Mange fargerike tegninger gjør denne serien ekstra spennende! Og han som har tegnet de har også jobbet med "Angry birds":)

Hvis du vil låne denne serien, trykk her

Marthe

"Demontannlegen" av David Walliams

David Walliams er Englands mest populære barnebokforfatter og det holder han nesten på å bli her i Norge også. Og det skjønner vi godt! Han er rett og slett en utrolig flink forfatter som veldig mange barn i forskjellige aldrer liker. Det er til å med mange som synes han er den neste Roald Dahl!

Hittil er det kommet ut seks bøker oversatt til norsk og de heter "Den rikeste gutten i verden", "Gangster-bestemor", "Rotteburger" og den nesten helt nye "Demontannlegen". I tillegg to billedbøker som heter "En ganske irriterende elefant" og "Den første flodhesten på månen".

I "Demontannlegen" møter vi Alfie som er livredd for å gå til tannlegen. Nå er det på tide - han rett og slett MÅ til tannlegen - tennene hans har nemlig begynt å råtne!
Nesten alle tennene hans er dekket av en slimgul farge og de som ikke er gule, de er brune. De har blitt sånn på grunn av godteri, brus og altfor mye sukker.
Noen av tennene til Alfie har til og med falt ut! En av tennene festet seg i en fløtekaramell og ble værende i karamellen.

Alfie har blitt 12 år gammel, men han har ikke vært hos tannlegen siden han var 6 år!
Og den gangen skjedde det noe hos tannlegen som Alfie ALDRI glemmer. Og det er på grunn av den hendelsen Alfie har tannlegeskrekk.

For å få vite hvorfor Alfie har tannlegeskrekk og hvorfor så mye merkelige og grøssende ting skjer om natta i Alfies hjemby, så må du lese denne boka! Du kommer til å le deg i hjel og kanskje grue deg litt til neste gang du selv skal til tannlegen :)

Hvis du vil låne "Demontannlegen" eller noen av de andre bøkene til David Walliams, trykk her

Marthe

torsdag 14. april 2016

"Alle sammen sammen" - bøkene av Robert Næss


Denne storfamilien tipper jeg de aller fleste barn og unge har sett på NRK Super!
Og bøkene er også blitt sååå populære! Hittil har det kommet fire bøker og vi håper det skal komme flere, for disse bøkene er veldig morsomme!

Her møter dere alle de kjente ansiktene: tvillingene Tyra og Tobias, storebror Marek, rosablogger Lea og hennes plagsomme lillebror Bendik.

I den første boken som heter "Familie på boks" får vi vite hvordan den litt uvanlige gjengen havnet under samme tak. Forviklingene fortsetter i bok nr. 2 som heter "Katastrofekvelden".
Det er klubbkveld og Leas plan er å gjøre det slutt med Lukas fordi hun er forelsket i Emil og vil bli sammen med han. Det går selvsagt ikke slik hun har sett for seg. Samtidig skal Tobias overnatte hos en kompis som spiser pizza med leverpostei! Og Tyra er barnevakt for Bendik, og hun aner ingenting om at han har organisert pokerkveld i kjelleren! Dette er med andre ord en helt vanlig kveld for denne familien :)

Tredje og fjerde bok heter "Gullfeber" og "Dobbeldaten" og her fortsetter alt det morsomme og rare som skjer med og rundt denne familien! Bøkene har mange tegninger, noe som gjør det enda morsommere!

Hvis du vil låne noen av bøkene i serien "Alle sammen sammen", trykk her

Marthe