fredag 7. oktober 2016

"Den gule dragen" av Tor Åge Bringsværd

Serie: "Katt på ville veier"

Ny serie av Tor Åge Bringsværd, skrevet av en katte-elsker, til alle andre som er glad i dette lille kattedyret.
Serien handler om en gammel katt som sitter på søppelkassa og forteller om sitt liv og alle sine fantastiske opplevelser til alle de små kattungene i gata.
Den første boken heter « Den gule dragen», og her får vi høre om starten på eventyret.

Katten (den har glemt hva den heter og hvor den kommer fra), er kidnappet sammen med masse andre katter for å ende som middag på en restaurant i Kina!
Heldigvis får de hjelp til å rømme av dragen Dingbang, og han tar likegodt med seg den lille kattungen (som egentlig kommer fra Norge).
Hos Dingbang får katten høre eventyr og historier, blant annet om hvordan verden ble til og hvordan gudene ville at de kloke kattene skulle styre verden. Det er derfor dragen har så stor respekt for den lille puslingen av en kattunge.
Sammen legger de også en utspekulert plan for å hevne seg på katte-spiserne på restaurantene i Beijing.

Serien passer både for barn og voksne, som høytlesning er den ypperlig.
Hoved-katten reiser gjennom flere kontinenter, og vi får ta del i både historie og geografi fra stedene han besøker. Det er også rom for eventyr og litt kobling til klassiske perler fra barnelitteraturen.
Ganske tynne bøker med god, stor skrift, men skal du lese selv bør du nok være ca. 9-10 år.

I bok nummer to er katten vår kommet til India, og her møter han blant annet en ikke så snill tiger, som minner veldig om Shere Khan fra en ikke ukjent barnebok (Jungelboken). Denne boken heter
«Det stripete udyret».

«Must love cats»

Hvis du vil lese bøkene i denne serien, trykk her

knp