onsdag 30. november 2016

"Espen Askeladd og Sydenkongen" av Arne Svingen

To bøker har hittil kommet i den nye serien "Svingens gale verden".

Dere har sikkert lest eventyr om Espen Askeladd?
Dette er i hvert fall et helt nytt eventyr som jeg tipper ingen av dere har lest før, for dette er et eventyr som er helt sprøtt og veldig morsomt!

I denne boka vil Espen Askeladd dra til syden. Den eneste ferien han har hatt tidligere varte i bare ti minutter, så nå gleder han seg til sol og varme.
Dessuten er han så lei av de eldre brødene sine Per og Pål – de bare maser om å finne en prinsesse som de kan kysse på – æsj!!

Som vi vet fra eventyret om Espen Askeladd og de gode hjelperne, så har han tre gode venner: Steingrim som spiser alt – og da mener jeg alt -  til og med brettet som flymaten kommer på, Storm som har sju somre og femten vintre i kroppen, og Fartein som er så tynn som en spiker og som er dobbelt så rask som sin egen skygge. Da Fartein gikk på skolen, pleide han å kjøpe billig sushi i Tokyo i Japan til lunsj!

I syden blir det masse tull og forviklinger, spesielt da de møter en som heter Tormod Roll, men som blir kalt for mr. T. Roll. Og dere kan tenke dere hva han er??

Den andre boken i serien heter "Den umulige sykkelen" og den er like morsom!

Jeg håper virkelig det kommer flere bøker i denne serien!

Hvis du vil lese disse morsomme bøkene, trykk her

Marthe

mandag 28. november 2016

"Mysteriet med den forsvunne katten" av I. V. Steinman

Serie: Balthasar Bruns detektivbyrå (første bok)

Henny kjeder seg. Det er sommer og ferie, og mamma har aldri tid til noe annet enn jobb.
Så ser hun lappen på biblioteket, om at en detektiv søker en ung assistent!
Det kunne passe for Henny!
Men neida...detektiv Balthasar Brun, den veldig berømte herr Brun, har ikke noe tro på at små jenter kan være detektivassistenter.
Henny trygler og ber, men nei.

Så er hun så heldig at herr Finken akkurat samtidig braser inn på kontoret til detektiven og er helt hysterisk fordi katten hans « Flamme» er borte, helt sikkert stjålet.
Balthasar Brun har ikke tid til denne saken, og da ser Henny sin sjanse.
Hun inngår en avtale om at hvis hun finner Flamme i løpet av en uke, er hun verdig en jobb som detektiv-assistent.
Etter hvert som Henny og vennen hennes Otto jobber seg dypere ned i saken, oppdager de at det ikke bare er Flamme som er forsvunnet, og de oppdager også at ikke alle vil at de skal finne løsningen på mysteriet. Det blir til tider ganske farlig og Henny er nesten i ferd med å gi opp en karriere som detektiv-assistent, da det dukker opp nye spennende observasjoner.

Fin spenning/krim bok for barn fra ca. 7-10 år. Ingen lettlest bok, men heller ikke avskrekkende lang, og med spredte illustrasjoner.

Flere bøker om Balthasar Bruns detektivbyrå og den nye assistenten hans, Henny, er ønsket!

Hvis du lese om Henny og kattemysteriet, trykk her

Kristin

"Den grusomme svømmetreneren" av Jozua Douglas

Pappaen til Leo heter Herr Brun, og han er den kjedeligste, vanligste mannen du kan tenke deg.
Han liker ikke å være så vanlig,  han skulle gjerne vært berømt. Nå har han funnet ut at det er like greit at Leo blir berømt, for har du en berømt sønn, da blir du selv også kjendis!

Så han setter i gang med prosjektet «gjør-Leo-verdensberømt». Leo skal bli verdensmester i svømming, har pappa bestemt. Det er bare det at Leo ikke vil bli verdensmester i svømming, han vil ikke begynne å svømme i det hele tatt.
Men…svømme må han, for verdensmester og svømmetrener Boris Kvikksølv.
Leo er elendig til å svømme, og blir plukket ut til M-gruppa på Svømmeskolen.
M-gruppa står for: Barn med minus-talent i svømming.
Fra nå av er det slutt på å gjøre noe som helst gøyalt. Nå er det bare svømming, 7 dager i uken.
De dagene det ikke er trening, leser de svømmebøker og ser på svømmefilmer.
Alle ser opp til Boris Kvikksølv, bare ikke Leo. Han kaller ham for brøleapen, og synes han er en ordentlig ekkel fyr, og når han i tillegg kidnapper et barn, da er det nok for Leo! Noe må gjøres.

Skikkelig morsom bok, står på humorhylla på biblioteket. Passer for mellomtrinnet, og er ikke noen lettlest bok, men en vanlig bok på ca. 200 sider.

Gled dere til å følge med på Leos svømmekarriere!

Forfatteren har også skrevet en annen morsom bok som heter "De ville tvillingene".
Hvis du vil lese den eller "Den grusomme svømmetreneren", trykk her

Kristin

"Familien Schwindel" av Julian Clary

Det har kommet to bøker i serien: Familien Schwindel og Familien Schwindel åpner dørene


Familien Schwindel er hyener.
Mor og far het egentlig Flekken og Susanne og bodde på savannen i Afrika, helt til de en dag fikk en utrolig glup ide.
Et nyforelsket turistpar fra England hadde tatt seg et bad langt inne i bushen. Det skulle de ikke gjort, for der bodde krokodillen. De ble dessverre spist opp, og igjen på stranda lå alle klærne deres, og pass, billetter og bilnøkler.
Flekken og Susanne har alltid ønsket seg vekk fra livet på savannen, og her er muligheten. De blir herr og fru Fred og Amelia Schwindel.

Det nye livet i en liten by i England er ikke problemfritt, men det går ganske bra. Bare de husker å gjemme halene, går med hodeplagg, ikke ler fullt så høyt og lenge som de har lyst til og slutter å grave hull i hagen. Det er heller ikke så lurt å gnikke rumpa mot portstolpen for å markere reviret sitt.
Ellers går livet sin vante gang. Fred lager vitser til smellbong-bongene, og Amelia selger hatter av egg-kartonger. Det kommer to barn (eller valper som de egentlig kalles) til verden og alt er bare fryd og gammen.

Ingen har avslørt dem, selv om alle i nabolaget synes de er en merkelig familie.
Men så reiser de på safaritur i dyreparken, og møter de «ordentlige» hyenene, og da begynner ting å skje.

Hvordan skal dette gå? Kommer de til å bli oppdaget?

En artig bok for barn fra ca. 6 år - 8/9 år, og som de eldste kan lese selv. Full av humor og morsomme situasjoner, som det er helt nødt til å bli mange av når noen som egentlig skulle løpt rundt på savannen og spist kadaver, flytter inn i et stille nabolag!

Hvis du har lyst til å låne bøkene om familien Schwindel, trykk her

Kristin

onsdag 9. november 2016

"Kryptalportalen" av Bobbie Peers

William Wenton er tilbake. Etter lange, kjedelige måneder i Norge, hvor William var tilbake på skolen og mobbingen til lærer Humburger fortsatte, får William endelig dra tilbake til Institutt for Posthuman Forskning.
Han stortrivdes jo på Instituttet, blant roboter og orber og andre installasjoner, men nå er noe galt. Plutselig er Instituttet blitt som en festning. Ingen får bevege seg rundt i gangene, det er kommet opp et gigantisk gjerde og det patruljerer beltebiler med kanoner på utsiden. Hva skjer, og hvor er det blitt av bestefar?

William  trodde han var ferdig med Abraham Talley for godt, der han ligger nedfrosset i kjelleren på Insituttet. Men…ingenting er som han trodde, og hvem kan han stole på?
Et utrolig spennende eventyr venter William og venninnen hans Iscia, og denne gangen havner de i Himalaya, på jakt etter Kryptalportalen.
Hva det er får du finne ut selv, når du leser boken.

Akkurat som i forrige bok i serien er denne også spekket med spenning, full av fancy teknologi vi ikke har hørt om før, som kanskje gjør det mulig for William og vennene hans å finne løsningen på mysteriet som truer med å utslette hele kloden? Men får de det til, og rekker de det…?

Gleder meg til fortsettelsen, for her er ingenting avklart når boken slutter!

Hvis du vil låne denne spennende serien, trykk her

Kristin

mandag 7. november 2016

"Det spøker for superbitchene" av A. Audhild Solberg

De to første bøkene i serien heter «Kampen mot superbitchene» og «Superbitchene driter seg ut».

Bok nr. 3 fortsetter fire måneder etter at andre bok slutter. Anne Bea og Nils har det ikke så aller verst, etter at de rykka opp fra bånnligaen i sjuende klasse.

I denne boka skal klassen på leirskole, og de skal til et forlatt hotell der det går rykter om at det spøker.
Ekle, knirkende lyder får det gamle høyfjellshotellet til å virke skikkelig skummelt. Og det er noe rart med kjelleren...
Det som også er litt skummelt er at klassen til Anne Bea skal være på leirskolen sammen med 7.klasse fra en annen skole.

Og går det egentlig an å være forelska i to stykker samtidig?

Denne serien har også egen nettside hvor man kan bli enda bedre kjent med Anne Bea og resten av gjengen i 7. klasse på Skogen skole. Denne serien er utrolig populær og lest av veldig mange!

Hvis du vil låne bøkene i denne serien, trykk her

Marthe

"Jeg savner pus" av Rebecca Elliott

Tommy har en pus som heter Morten, og det er verdens beste pus. Den er ikke sint og den klorer ikke, som noen puser gjør. Den er ikke doven og lat som andre, og den er ikke høy på pæra. Den er bare verdens beste Morten. Men…Morten er en gammel pus, og etterhvert er det som om Morten sakte visner bort og blir usynlig, og til slutt så er pusen borte.
Tommy er utrøstelig, og han vil i hvert fall ikke ha noen ny pus, for ingen kan ta Mortens plass.
Så går det allikevel som det pleier. Tommy møter Alfred, en skikkelig sprø katt. Den er ikke lik Morten på noen måte, men den trenger et sted å bo, og Tommy er endelig klar for å slippe en ny og annerledes katt inn i livet sitt.

En søt bok om katter, og også en bok om sorg. Den berører på en enkel og fin måte det at selv om vi ikke kan erstatte de som går bort, så er det både lov og mulig å bli glad i et nytt kjæledyr. Det er mange der ute som trenger omsorg, selv om de ikke er helt like som den som gikk bort.

Hvis du vil låne "Jeg savner pus", trykk her

Kristin